Всички училища  в индийската столица Делхи бяха затворени от властите,

...
Всички училища  в индийската столица Делхи бяха затворени от властите,
Коментари Харесай

Затвориха училищата в Делхи заради смог

Всички учебни заведения  в индийската столица Делхи бяха затворени от управляващите, откакто равнищата на замърсяване на въздуха скочиха и провокираха опасения за публичното здраве.

„ Предвид влошеното качество на въздуха в Делхи , здравето на децата не може да бъде излагано на риск. Наредихме затварянето на всички учебни заведения в Делхи до неделя ”, написа в Twitter Маниш Сисодиа, зам.-главен министър на Делхи.

Във вторник бляха анулирани занятията на децата от началното учебно заведение, а на по-големите възпитаници беше подредено да не вземат участие в никакви прояви навън.

Масовата централизация на нездравословни частици надвиши пет пъти нормата, а в някои региони превишението е до седем пъти, написа БГНЕС, цитира NOVA. 

Вдишването на подобен въздух е еднакво на изпушването на 50 цигари дневно, твърди доктор Арвинд Кумар, експерт по белодробни заболявания.

Причина за замърсяването на въздуха станаха селски стопани от прилежащи райони, които есенно време палят стърнища. Ситуацията се утежнява в допълнение от над 3 млн. коли и 6 млн. мотоциклети и мотопеди, регистрирани в Делхи.

Освен това сега няма съвсем никакъв вятър, поради което смогът се задържа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР